Odjel za arheologiju

Obavijesti

Festival znanosti 2017.

Festival znanosti 2017.

Obavještavamo vas da će se ove godine održati FESTIVAL ZNANOSTI u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tema Festivala znanosti 2017. je „Vrijeme“ (i kronološko i meteorološko).

Festival će se održati u vremenu od 24. do 29. travnja 2017.

To je izvrsna prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata pojedinih odjela, centara,  skupina i pojedinaca znanstvenika iz različitih znanstvenih područja rada.

Festival znanosti je događanje sa ciljem približiti znanost javnosti, odnosno informirati  javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znana.

Kao i prethodnih godina, način sudjelovanja na Festivalu može biti različit: predavanja, radionice, demonstracije, druženja s djecom i odraslima, prezentacije, predstave i izložbe. Mjesto realizacije aktivnosti može biti na Sveučilištu, a još je poželjnije izvan Sveučilišta na raznim lokacijama po gradu Zadru, okolici grada te susjednim gradovima i županijama radi uključivanja šire javnosti.

Vjerujemo da znanstvenici i nastavnici odjela Sveučilišta u Zadru zajedno sa studentima te u suradnji sa lokalnim partnerima (odgojne i obrazovne ustanove (vrtići, osnovne i srednje škole), muzejima, knjižnicama, laboratorijima, udrugama i klubovima) ponuditi sadržajan program i biti aktivan sudionik Festivala.

Veselimo se vašem sudjelovanju.

Aktivnosti možete prijaviti putem web obrasca PRIJAVA ili putem linka na FACEBOOK stranici festivala (Festival znanosti Zadar).

 

Rok za prijavu aktivnosti je 17. veljače 2017.

Organizacijski odbor

Festival znanosti Zadar