Odjel za arheologiju

Obavijesti

Sudjelovanje MCPA Zadar u U-Mar projektu u okviru Erasmus+ programa

Pozivamo Vas na predstavljanje rezultata Erasmus+ projekta pod nazivom „U-Mar - Unapređenje podvodne arheologije kao inovativnog alata za razvoj održivog i kreativnog turizma’’, u petak 27. listopada u 10:00 sati, u učionici MCPA Zadar, Božidara Petranovića 1.

U-Mar je KA2 dvogodišnji projekt financiran iz programa Erasmus+ Europske unije, koji uključuje 5 mediteranskih zemalja (Italiju, Cipar, Španjolsku, Portugal i Hrvatsku) s namjerom stjecanja novih znanja o podvodnoj kulturnoj baštini te brendiranja turizma povezanog s podvodnom arheologijom.

MCPA Zadar nositelj je prve projektne faze koja je rezultirala stvaranjem zanimljivog tečaja u svrhu osnaživanja podvodne arheologije. Tečaj je prilagođen prije svega djelatnicima u kulturi, turističkim operaterima i studentima arheologije te je u funkciji razvoja ekološki osviještenog turizma povezanog uz podvodnu kulturnu baštinu.

Postanak U-Mar-a projekta leži u predanosti partnerskih institucija u razotkrivanju misterija podvodne arheologije kroz obuku tima stručnjaka sa znanjem i vizijom. Dugoročni cilj projekta je davanje smjernica institucijama koje nastoje razviti metodologiju promicanja podvodne arheološke baštine s različitim mogućnostima primjene, ovisno o kontekstu te s posebnim naglaskom na izradu podvodnih arheoloških ruta.

Po završetku prezentacija, razgovor o ovoj zanimljivoj temi nastavit će se uz prigodni domjenak.

Za više informacija o samom projektu, posjetite internet stranicu.